Gambling Germania: cazinourile ilegale înregistrează un boom

Operatorii de jocuri de noroc licențiați din Germania sunt supuși unei presiuni mai mari decât oricând din cauza concurenței pe piața neagră, au avertizat săptămâna trecută participanții la conferința „Bundeskonferenz zum Glücksspielwesen”.

Wes Himes, reprezentantul autorității Betting and Gaming Council (BGC), a considerat că „cel mai bun antidot împotriva pieței ilegale este o piață reglementată competitivă”, în contextul în care reforma reglementării în Marea Britanie, piața de origine a BGC, progresează foarte lent.

În Germania, „Cartea Albă” a Legii privind jocurile de noroc este considerată de mulți un model de succes, colaborativ și proporțional pentru „reglarea fină” a reglementării jocurilor de noroc. Limita generală pentru miza unei runde la sloturi online a fost fixată la 1 euro, iar depozitele lunare sunt au o barieră 1.000 de euro.

Totuși, există și voci care susțin că măsurile stricte servesc doar la încurajarea concurenței ilegale. În cadrul conferinței amintite, operatorii au făcut o legătură între restricții și creșterea jocurilor ilegale online. Până la intrarea în vigoare a „Cartei Albe”, clienții unui cazinou de pe piața germană au depus, în medie, 350 de euro pe lună, câștigând 141 de euro după rulajul acestui buget. După introducerea limitelor, depunerile au scăzut cu 80%, la 150 de euro.

80% din industria păcănelelor a trecut în piața neagră

„Cu siguranță, cei care nu au continuat să joace pe platformele licențiate nu și-au găsit un alt hobby, ci au trecut la cazinourile de pe piața neagră, unde se pot distra cum o făceau înainte”, a declarat Sam Brown, reprezentantul operatorului Rootz, care a considerat că măsurile stricte, cum ar fi limitele de depozit și de miză, joacă un rol important în boom-ul pieței negre. Brown crede că aproximativ 80% din activitatea la păcănelele online se desfășoară acum în cazinouri de pe piața neagră.

Cei din industrie sunt conștienți că fiecare caz de dependență dăunează imaginii industriei, dar sunt de părere că nu restricțiile pot restrânge acest flagel, ci abordarea personalizată a fiecărui jucător.

Din cauza reglementărilor, este dificil ca operatorii legali să lanseze noi titluri de jocuri, care să fie profitabile, în timp ce operatorii ilegali nu întâmpină niciun obstacol. Pentru piața legală, jocurile individuale trebuie să fie certificate. Un operator are nevoie de o licență pentru a oferi sloturi, apoi de permisiunea specifică pentru fiecare joc. GGL, autoritatea care acordă această permisiune, are posibilitatea de a angaja aproximativ 150 de oameni. În prezent, capacitatea este acoperită doar pe jumătate, existând un amestec de angajați cu normă parțială și cu normă întreagă. Inevitabil, sunt restanțe în certificarea sloturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *